Hoe kan je de zoekresultaten weergeven en verder verfijnen? 

 • De gevonden resultaten worden getoond in een lijst, galerij of op een kaart (indien locatiegegevens beschikbaar zijn). Je kan de weergave kiezen door op het icoontje naar wens te klikken bij “Weergave opties”, rechts bovenaan je scherm. 
 • Boven de zoekresultaten is een kruimelpad zichtbaar. Door erop te klikken kan je terug naar het vorige scherm of terug naar het zoekscherm. 
 • Onder het kruimelpad is de paginering getoond (als er meer dan een pagina aan resultaten gevonden is). Klik op het paginanummer of op > om te bladeren in de resultatenlijst.
 • Rechts bovenaan het resultatenoverzicht, onder de weergave opties kan je instellen hoeveel resultaten per pagina je wil oproepen (met een maximum van 99). 
 • Je kan daarnaast ook instellen hoe je je resultaten wil sorteren. Voor kranten kan dat bijvoorbeeld op jaartal, oplopend of aflopend. Voor de beeldbank kan je sorteren op inventarisnummer, datering en vervaardiger, telkens oplopend of aflopend. 
 • Je kan je zoekresultaat verder verfijnen door te “filteren”. De mogelijkheden kan je zien in de rechterkolom. Vink een (of meerdere) filter(s) naar keuze aan en klik op de Enter-toets van je toetsenbord of op de knop “Filteren” bovenaan of onderaan in de filterbalk om de resultaten te zien.
 • De laatst gestelde zoekvraag wordt bewaard. Wanneer je terug gaat naar het zoekscherm kan je hier de volgende drie mogelijkheden kiezen:
  – zoeken binnen resultaat (kies Zoeken binnen zoekresultaat bij “Wijze van zoeken”)
  – nieuwe zoekactie toevoegen aan vorig zoekresultaat (kies Toevoegen aan zoekresultaat bij “Wijze van zoeken”)
  – met een schone lei beginnen, starten met een geheel nieuwe zoekvraag (kies Nieuwe zoekvraag bij “Wijze van zoeken”)