Hulp bij het gebruik van beeldmateriaal voor social media

Om een afbeelding te delen op bijvoorbeeld facebook, kan je de link gebruiken onderaan de pagina bij elke afbeelding.

Je kan de link kopiëren (CTRL+C) en plakken (CTRL+V) in je facebookpost.

Wanneer je een link plakt in facebook, verschijnt er automatisch een voorbeeldweergave onderaan je post. Je kan nu de link verwijderen, de voorbeeldweergave zal blijven staan. Opgelet: dit werkt alleen als je maar één link wilt delen in je facebookpost.

 

Hoe beeldmateriaal gebruiken voor publicatie, krant, wetenschappelijk onderzoek…?

Wil je gebruik maken van een afbeelding voor een publicatie, een krant, een weekblad, wetenschappelijk onderzoek, bouwkundige of archeologische nota,…? Dan is het belangrijk dat dit gebeurt met de correcte bronvermelding. Daarom kan je zelf geen afbeeldingen downloaden op kempenserfgoed.be. Wil je een afbeelding gebruiken, dan kan je het formulier ‘Hoge resolutie’ onderaan elke afbeelding invullen. Laat in het vak ‘Reden aanvraag’ zeker weten waarvoor je de afbeelding wil gebruiken.

Je aanvraag komt dan terecht bij de beheerder van de collectie. Die zal nakijken of hij al dan niet kan ingaan op je aanvraag en wat de eventuele kostprijs is. Bij akkoord ontvang je per mail of wetransfer het beeld in hoge resolutie. De collectiebeheerder zal je ook laten weten wat de correcte bronvermelding is die je altijd bij de afbeelding moet vermelden.