Welke mogelijkheden biedt de detailweergave van een object in de databank? 

Klik (indien aanwezig) op het miniatuurtje van de afbeelding of op het detail icoon. Als er een digitaal bestand aan de beschrijving is gekoppeld, verschijnt dezelfde afbeelding veel groter op het scherm en kom je in de detailweergave terecht. 

De detailweergave van een object of krantenpagina toont naast de inhoudelijke beschrijving ook de multimediale bestanden (zoals foto’s of krantenpagina’s).

Bovenaan het scherm wordt het kruimelpad getoond. Hiermee kan je terug navigeren naar de resultaten of de zoekvraag. 

Via Blader door resultaten kan je navigeren door de resultatenlijst, via de detailweergave. Indien het object tot een collectie behoort kan je ook nog door de collectie navigeren.

Bij de inhoudelijke beschrijving onderaan de afbeelding krijg je nog de mogelijkheid om een hoge resolutie van het getoonde object aan te vragen en om een deelbare link naar het getoonde object op te vragen. 

De werkbalk links van de detailpagina geeft nog een aantal extra mogelijkheden:

De meeste opties spreken voor zich. Probeer ze gerust eens uit!

 

Wil je een gedeelte (bijvoorbeeld een artikel) van een krantenpagina bewaren?

Kies dan in de werkbalk links voor de optie “Een deel van de afbeelding selecteren”.

Je kan nu met je muis een rechthoekige selectie naar keuze maken in je afbeelding. Je kan zo ook de volledige afbeelding selecteren. 

Daarna verschijnt er aan je selectievenster de optie om deze selectie te downloaden.

Klik op de diskette om je selectie te downloaden naar je computer. Je krijgt dan een nieuw pop-up venster met de vraag of je de selectie wil openen of opslaan. Kies nu opslaan en geef het bestand een voor jou duidelijke naam.